EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Opinie

Hoe denken de experts over beleggen en investeren in Afrika?

Beleggen in Nigeria met ETF

Nigeria is een van de snelst groeiende economiën maar er beleggen was tot nu toe lastig. Daarom deed de komst van een ETF die zich volledig op de Nigeriaanse stock exchange richt, blogger en Afrika-belegger Ryan Hoover van zijn stoel vallen. ‘Dit is een game changer. Als belegger is het nu mogelijk heel direct van de snelle opkomst van dit land te profiteren.’

Lees meer...

Topjaar voor Nigeriaanse beurs.


De Nigeriaanse effectenbeurs sluit 2012 met een forse winst. De op een na grootste index in Afrika de Sahara is afgelopen jaar met ruim 30 procent gestegen.

Lees meer...

Handel Afrikaanse beurzen nog altijd te dun


De lage handelsvolumes blijven de Afrikaanse beurzen parten spelen. Het gebrek aan liquiditeit op de gemiddelde Afrikaanse aandelenbeurs is voor veel buitenlandse investeerders een reden om er met een wijde boog om heen te lopen. Snelgroeiende bedrijven onder de Sahara kiezen daarom steeds vaker voor een notering in Londen of Johannesburg.

Lees meer...

Beleggen in mobiel Afrika

Met de aanhoudende economische groei, de opkomst van een middenklasse en de snelle broadbandontwikkelingen ligt er voor de Afrikaanse mobiele telefonie sector aardige groei in het verschiet op het eigen continent.  Twee sterke merken zijn marktleider MTN en het innovatieve Safaricom.

Lees meer...

Afrika groeit maar Afrikaanse beurzen staan droog

Er is veel optimisme over de progressie en potentie van de Afrikaanse economie. Maar dat vertaalt zich nog nauwelijks in hogere aandeelkoersen in Afrika. Veel Afrikaanse beurzen staan zelfs zo goed als droog. Volgens Joseph Hadrian Bosco mist Afrika een geweldige kans als het de eigen kapitaalmarkten niet snel moderniseert.

Lees meer...

52 redenen om in Afrika te beleggen

Afrika is nog nauwelijks ontdekt door investeerders. Het is de laatste frontier market van de wereld. Afrikanen zijn relatief jong. Afrikaanse bedrijven maken winst. En de vraag naar consumptieproducten op het continent zal snel toenemen naarmate meer Afrikanen hoger op de economische ladder komen te staan. Op de website myafricanplan.com somt blogger Chuki Charles 52 redenen op om in een of meerdere van de 52 Afrikaanse landen te investeren.

Lees meer...

Mango Capital: ‘Groei Afrika onomkeerbaar’

Marc Wesseling is oprichter en directeur van Mango Capital Fund, een Nederlands beleggingsfonds dat sinds 2006 in beursgenoteerde bedrijven in Afrika investeert. Het fonds heeft door de crisis een ‘wilde rit’ achter de rug met scherpe dalingen en stijgingen. De fondsbeheerder blijft onverminderd positief over de economische potentie van Afrika. ‘De voorwaarden voor een bloeiend bedrijfsleven in Afrika blijven verbeteren.’

Lees meer...

Voors en tegens van beleggen in Afrika

Is Afrika het beloofde continent voor beleggers anno 2011? Als je sommige analisten en rapporten mag geloven, kun je als belegger niet meer om het continent heen. Er zouden dubbelcijferige rendementen in het verschiet liggen. Maar beleggen in Afrika blijft ook aan risico's verbonden. De voors en tegens van beleggen in Afrika.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2