EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Thursday, Aug 22nd

Business Opportunities

In this section African companies feature their services, tradeproposals, business- and investment opportunities.

Een eigen hotel op Zanzibar

Alles achterlaten in Nederland om een nieuwe weg in te slaan op een tropisch eiland; het is een droom voor velen, maar weinig mensen durven daadwerkelijk de stap te nemen. Frans Fieggé uit Nederland nam in 2005 wel deze stap. Eerst betrokken bij de bouw van een resort aan de zuidkust van Zanzibar (Tanzania). En sinds 2008 eigenaar van het Zanzibar Palace Hotel gelegen in Stone Town op het eiland. Nu slaat hij een andere weg in en staat het hotel te koop.

Lees meer...

Van der Vinne helpt Nederlandse bedrijven naar Nigeria

Joop van der Vinne helpt  als business developer en adviseur  Nederlandse bedrijven op weg in Nigeria. De Tukker ziet grote kansen in het land, zeker voor het MKB. ‘Lagos is geen Almelo. Maar wie de juiste paden bewandelt en er echt voor gaat, kan hier heel snel succesvol opereren.’

Lees meer...

Miljardenplan rond haven Saldanha Bay

Nederlandse partijen zijn nauw betrokken bij de ambitieuze plannen om de zeehaven van het Zuid-Afrikaanse Saldanha Bay fors uit te breiden en het achterland tot ontwikkeling te brengen met hightech- en schone industrieën. De komst van een Industrial Development Zone en een eventueel partnerschap met de Port of Rotterdam moeten de weg vrij maken voor miljardeninvesteringen. Leading consultant Peter Stuivenberg verwacht dat het project in 2012 van start kan en ruim veertig duizend vaste banen in 2030 zal opleveren.

 

Lees meer...

HR Boosters verbetert Afrikaans management

Human Resource Boosters is een Nederlands bedrijf dat zich richt op training en ontwikkeling van Afrikaanse managers op locatie in Afrika. Lex Lindeman, Managing Director, vertelt over zijn activiteiten, de fabeltjes over Afrikaans management en de mogelijkheden om op het continent meer werk te creëren voor hoogopgeleide Afrikanen. (advertorial)

Lees meer...

Investeren in Afrikaanse landbouw

Sinds 2006 investeert UFF Asset Management op maatschappelijk verantwoorde wijze in Afrikaanse landbouwgrond en boerderijen. Volgens de Nederlandse oprichter en mede-directeur Duncan Vink kunnen buitenlandse investeringen in de Afrikaanse landbouw een groene revolutie op het continent ontketenen. ‘De potentie is enorm.’

Lees meer...