EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Investment Opportunities

In this category you will find investment opportunities of African countries, organizations and companies.

Een eigen hotel op Zanzibar

Alles achterlaten in Nederland om een nieuwe weg in te slaan op een tropisch eiland; het is een droom voor velen, maar weinig mensen durven daadwerkelijk de stap te nemen. Frans Fieggé uit Nederland nam in 2005 wel deze stap. Eerst betrokken bij de bouw van een resort aan de zuidkust van Zanzibar (Tanzania). En sinds 2008 eigenaar van het Zanzibar Palace Hotel gelegen in Stone Town op het eiland. Nu slaat hij een andere weg in en staat het hotel te koop.

Lees meer...

Miljardenplan rond haven Saldanha Bay

Nederlandse partijen zijn nauw betrokken bij de ambitieuze plannen om de zeehaven van het Zuid-Afrikaanse Saldanha Bay fors uit te breiden en het achterland tot ontwikkeling te brengen met hightech- en schone industrieën. De komst van een Industrial Development Zone en een eventueel partnerschap met de Port of Rotterdam moeten de weg vrij maken voor miljardeninvesteringen. Leading consultant Peter Stuivenberg verwacht dat het project in 2012 van start kan en ruim veertig duizend vaste banen in 2030 zal opleveren.

 

Lees meer...

Investeren in Afrikaanse landbouw

Sinds 2006 investeert UFF Asset Management op maatschappelijk verantwoorde wijze in Afrikaanse landbouwgrond en boerderijen. Volgens de Nederlandse oprichter en mede-directeur Duncan Vink kunnen buitenlandse investeringen in de Afrikaanse landbouw een groene revolutie op het continent ontketenen. ‘De potentie is enorm.’

Lees meer...