EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Thursday, Aug 22nd

Een eigen hotel op Zanzibar

Alles achterlaten in Nederland om een nieuwe weg in te slaan op een tropisch eiland; het is een droom voor velen, maar weinig mensen durven daadwerkelijk de stap te nemen. Frans Fieggé uit Nederland nam in 2005 wel deze stap. Eerst betrokken bij de bouw van een resort aan de zuidkust van Zanzibar (Tanzania). En sinds 2008 eigenaar van het Zanzibar Palace Hotel gelegen in Stone Town op het eiland. Nu slaat hij een andere weg in en staat het hotel te koop.

Stone Town, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, is de hoofdstad van Zanzibar, een autonome provincie van Tanzania. Temidden van de nauwe straatjes staat het sfeervolle boutique hotel van Frans, het Zanzibar Palace Hotel. Het hotel ademt de sfeer van lang vervlogen Arabische tijden en een verblijf voelt als een belevenis uit de verhalen van duizend-en-een-nacht. Of zoals Frans het zelf omschrijft “je krijgt het gevoel alsof jezelf de Sultan en Sultana bent”. Frans’ hotel is dan ook een elegante toevoeging voor Stone Town waar steeds meer moderne hotels komen.

Het hotel wordt internationaal dan ook hooggewaardeerd. Door de jaren heen zijn er verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. De afgelopen tien jaar (2007-2016) is het genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Tanzania’s Leading Hotel’ van de World Travel Awards. Awards zijn toegekend in 2011, 2012, 2014 en 2015! En TripAdvisor reviews laten een zeer hoge klanttevredenheid zien van 93%; iets wat heeft geresulteerd in de nodige TripAdvisor awards over de jaren, recentelijk de Travellers’ Choice Award op het gebied van Service in 2013 en 2014 en Top Small Hotels in Tanzania voor 2015.

Frans verklaart dit succes door “grote aandacht voor detail” en door “gasten een warm welkom te geven met hoogstaande persoonlijke service in een huiselijke sfeer waarbij gasten zich ‘thuis’ voelen”. Nu, na 10 jaar succesvol het bedrijf te hebben gerund, wil Frans een andere weg in slaan en plaatst het hotel daarom in de verkoop. Voor diegene die altijd al de droom heeft gehad om een eigen hotel te runnen in het buitenland, is dit een uitgelezen kans om hierop in te springen!


Altijd al een keer gedroomd om een eigen hotel te runnen op een tropisch eiland? Dit is je kans! Contact Frans Fieggé rechtstreeks via frans@zanzibarpalacehotel.com.

Physical address:

Zanzibar Palace Hotel
Kiponda area housenumber 831
Stone Town, Zanzibar

Mail address:
Zanzibar Palace Hotel
P.O.Box 3392
Zanzibar
Tanzania

Contact info:
Land line: +255 24 2232230
Mobile:     +255 773 079222

info@zanzibarpalacehotel.com
www.zanzibarpalacehotel.com