EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Investeren in Afrika

Buitenlandse investeringen in Afrika verdubbeld

Afgelopen tien jaar zijn de directe buitenlandse investeringen in Afrika meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit een survey van Ernst & Young. Volgens het accountantskantoor is dat te danken aan een groeiend optimisme over de economie van Afrikaanse landen.

Lees meer...

Mauritius belastingparadijs voor Afrika

Maar liefst 42 procent van alle directe investeringen in India liepen afgelopen tien jaar via Mauritius. Inmiddels zien financiële instellingen op het eiland vooral ook de kapitaalstromen richting het Afrikaanse vasteland toenemen. Dat stemt lokale financiële instellingen optimistisch. 'Met ons aantrekkelijke ondernemings- en belastingklimaat kunnen we het Singapore van Afrika worden.'

Lees meer...

Angola verbetert investeringsklimaat

Angola wil de buitenlandse investeringen in het land opschroeven. Nieuwe wetgeving moet het voor private investeerders gemakkelijker en lucratiever maken om in het land te investeren en zaken te doen. Tot nu toe werd business in het snel groeiende en veelbelovende Angola als zeer lastig beschouwd.

Lees meer...

Renaissance Capital: 'China steeds dominanter in Afrika'

China is tegenwoordig de grootste handelspartner van Afrika. Dat blijkt uit het onlangs verschenen rapport ‘China in Africa’ van Renaissance Capital. Met de snel toenemende directe investeringen en toegezegde miljardenleningen lijkt China haar grip op Afrika de komende jaren alleen maar verder te verstevigen. 'Het wordt voor andere landen steeds lastiger om toegang tot Afrikaanse grondstoffen en markten te krijgen.'

Lees meer...

Investeren in de Afrikaanse internetrevolutie

In 2010 begonnen Vincent Kouwenhoven en Brian Hirman een pilot met Venture Capital voor veelbelovende internetbedrijven in Afrika. Dat beviel al snel goed. Inmiddels heeft het eVA-fund zicht op een fondsomvang van circa 15-20 miljoen euro en geïnvesteerd in zes jonge Afrikaanse internet-bedrijven. 'We hebben het idee dat we op het juiste moment op de juiste plek zijn.'

Lees meer...

Waarom Zuid-Afrika een BRICS-land werd

Zuid-Afrika is vandaag officieel tot het selecte gezelschap van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) toegetreden. Voortaan geldt de afkorting BRICS. De toetreding wordt als een nieuwe mijlpaal gezien nadat het land in 2010 de wereld al versteld deed staan met de succesvolle organisatie van het WK voetbal.

Lees meer...

Afrika in vizier grote private equity fondsen

Twee grote private equity fondsen willen komende jaren ieder 750 miljoen dollar in Afrikaanse bedrijven gaan investeren. De Amerikaanse Carlyle Group, een van de grootste private equity partijen in de wereld, start volgens de Financial Times een op Afrika gericht buy-out fund. Het andere investeringsfonds, 8 Miles genaamd, is een initiatief van Bob Geldof.

Lees meer...

Online microkrediet voor Afrikaanse bedrijfjes

Om in Afrika te investeren hoef je geen miljonair of financieel geschoold te zijn. Via de website MYC4.com kun je vanaf 5 euro microkredieten verstrekken aan Afrikaanse ondernemers met simpele kleine bedrijfjes. Het Deense initiatief heeft een speciaal online veilingssyteem ingericht waarbij ondernemers uit zeven Afrikaanse landen zich kunnen presenteren en de reden van hun kredietaanvraag kunnen omschrijven. Dan gaat het bijvoorbeeld om winkels die hun voorraden op peil willen brengen voor een paar duizend euro en daarvoor 10 tot 14 procent procent rente per jaar over hebben. Vaak is er ook sprake van een onderpand.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2