EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Buitenlandse investeringen

Buitenlandse bedrijven en overheden investeren steeds meer in Afrika. Wie investeren er allemaal op het continent en waarom?

Buitenlandse investeringen in Afrika verdubbeld

Afgelopen tien jaar zijn de directe buitenlandse investeringen in Afrika meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit een survey van Ernst & Young. Volgens het accountantskantoor is dat te danken aan een groeiend optimisme over de economie van Afrikaanse landen.

Lees meer...

Mauritius belastingparadijs voor Afrika

Maar liefst 42 procent van alle directe investeringen in India liepen afgelopen tien jaar via Mauritius. Inmiddels zien financiële instellingen op het eiland vooral ook de kapitaalstromen richting het Afrikaanse vasteland toenemen. Dat stemt lokale financiële instellingen optimistisch. 'Met ons aantrekkelijke ondernemings- en belastingklimaat kunnen we het Singapore van Afrika worden.'

Lees meer...

Angola verbetert investeringsklimaat

Angola wil de buitenlandse investeringen in het land opschroeven. Nieuwe wetgeving moet het voor private investeerders gemakkelijker en lucratiever maken om in het land te investeren en zaken te doen. Tot nu toe werd business in het snel groeiende en veelbelovende Angola als zeer lastig beschouwd.

Lees meer...

Renaissance Capital: 'China steeds dominanter in Afrika'

China is tegenwoordig de grootste handelspartner van Afrika. Dat blijkt uit het onlangs verschenen rapport ‘China in Africa’ van Renaissance Capital. Met de snel toenemende directe investeringen en toegezegde miljardenleningen lijkt China haar grip op Afrika de komende jaren alleen maar verder te verstevigen. 'Het wordt voor andere landen steeds lastiger om toegang tot Afrikaanse grondstoffen en markten te krijgen.'

Lees meer...

Waarom Zuid-Afrika een BRICS-land werd

Zuid-Afrika is vandaag officieel tot het selecte gezelschap van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) toegetreden. Voortaan geldt de afkorting BRICS. De toetreding wordt als een nieuwe mijlpaal gezien nadat het land in 2010 de wereld al versteld deed staan met de succesvolle organisatie van het WK voetbal.

Lees meer...

Gaddafi investeerde mljarden in Afrika

Met zijn olie-inkomsten ondersteunde Gaddafi niet alleen terroristen en rebellenbewegingen, de Libische leider in nood investeerde zijn oliedollars afgelopen jaren vooral ook in de economie van Afrikaanse landen. Via de overheidsfondsen Libya Africa Investment Portfolio (LAP) en de Lybia Arab African Investment Company (LAIC) kwam de Libische overheid in het bezit van hotels, supermarkten, vastgoed, mijnen, fabrieken, benzinestations en boerderijen in zo’n 30 Afrikaanse landen.

Lees meer...

Reclamebureaus ontdekken Afrikaanse groeimarkt

De grote wereldwijde reclamebureaus weten de Afrikaanse advertentiemarkt steeds beter te vinden. Dat schrijft de Wall Street Journal. In het artikel noemen bureaus en holdings als WPP PLC, Publicus en Omnicom Group, het Afrikaanse continent de next big market opportunity. Onder andere door de opmars van telecombedrijven, financiële instellingen en consumptieproducten, nemen de advertentie- en reclame-inkomsten in Afrika sterk toe. Vooral landen als Nigeria, Angola, Kenia en Ghana hebben volgens de grote reclamejongens enorme groeipotentie in tegenstelling tot bijvoorbeeld West-Europa.

Lees meer...

Investeren in Afrika, de politieke risico's in 2011

Ook al is het investeringsklimaat in veel Afrikaanse landen afgelopen jaren sterk verbeterd, beleggen in Afrika gaat gepaard met politieke risico’s. Met de volksopstanden in Noord-Afrika, de impasse in Ivoorkust en verkiezingen in Nigeria, Kongo en Oeganda, staat het continent dit jaar een aantal zware beproevingen te wachten.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2