EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Thursday, Aug 22nd

Ondernemen in Afrika

In deze sectie vindt u verhalen, tips en informatie over ondernemen in Afrika.

FD: Nederlandse mkb-ers lopen binnen in Afrika

economie nigeria

Sommige Nederlandse mkb’ers zijn tot dezelfde slotsom gekomen als Mckinsey en Goldman Sachs dat het loont om nu in Afrika te investeren. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag in een artikel dat met medewerking van emerging  africa.nl tot stand kwam. In het voetspoor van Heineken, Unilever en Boskalis heeft een aantal kleinere bedrijven de weg al gevonden naar een werelddeel dat door velen nog als ‘verloren’ wordt beschouwd.

Lees meer...

Philips ziet grote kansen in Afrika

Afrika is vanwege de opkomende middenklasse een absolute groeimarkt voor Philips. Met een tweede Roadshow verkent het concern deze maanden de mogelijkheden op het continent. JJ van Dongen, hoofd Healthcare Afrika, toonde zich bij de start in Kaapstad uiterst optimistisch tegenover Emerging Africa.nl. ‘Met onze medische systemen en solar verlichting kunnen we in Afrika op grote schaal in een behoefte voorzien.’

 

Lees meer...

NABC: 'Opkomst Afrika niet langer negeren'

Bob van der Bijl is managing director van de Netherlands-African Business Council (NABC), dé netwerkorganisatie die Nederlandse bedrijven op weg helpt in Afrika. Volgens hem speelt het Nederlands bedrijfsleven nog te weinig in op de economische groei en gunstige ontwikkelingen op het continent.  ‘Afrikanen hebben twee keer zo veel koopkracht dan uit de statistieken is te halen.’

Lees meer...

Nederlandse bedrijven in Afrika

Nederlandse bedrijven investeren en ondernemen steeds meer in Afrika. Vooral grote multinationals als Shell, Unilever en Heineken zijn al in veel landen actief en tonen zich zeer optimistisch over de groeipotentie op het continent. Intussen spelen Nederlandse ingenieurs, bouwers en baggeraars in op de grote vraag naar infrastructuur. Ook de agrarische sector in Afrika is steeds meer in beeld. Een overzicht.

Lees meer...

Studiegroep onderzoekt Zuid-Afrikaanse markt

Studenten van de Financiële studieverening Amsterdam (FSA) komen in juli vijf weken marktonderzoek verrichten in Zuid-Afrika. In het kader van hun sinds 1994 jaarlijks terugkerende FSA Research project willen de studenten de mogelijkheden voor marktpenetratie door het Nederlandse bedrijfsleven op de Emerging Market van Zuid-Afrika in kaart brengen. In overleg met opdrachtgevers kunnen bijvoorbeeld marktanalyses, concurrentieanalyses en/of sectoranalyses op maat worden gemaakt.

Lees meer...

Pioniers scoren met Zuid-Afrikaans fruit

 

Twee Nederlanders begonnen dertien jaar geleden vanuit Zuid-Afrika fruit te exporteren, eerst naar Nederland, later wereldwijd. Inmiddels investeren de pioniers van SAFE op grote schaal in landbouwgronden in het zuiden van Afrika.

Lees meer...

Mauritius vriendelijkste land voor ondernemers

Mauritius is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het beste Afrikaanse land om zaken te doen. Op de ranglijst van het jaarlijkse Doing Business Report 2011 van de Wereldbank en de International Finance Corporation neemt Mauritius van de 183 gemeten landen in de wereld zelfs de 20e plaats in. Het belastingparadijs in de Indische Oceaan wil het investerings- en businessklimaat komende jaren verder verbeteren zodat het op korte termijn tot de top 10 ter wereld gaat behoren.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2