EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Thursday, Aug 22nd

Nederland onderneemt

Nederlandse ondernemers in Afrika vertellen over hun ervaringen.

FD: Nederlandse mkb-ers lopen binnen in Afrika

economie nigeria

Sommige Nederlandse mkb’ers zijn tot dezelfde slotsom gekomen als Mckinsey en Goldman Sachs dat het loont om nu in Afrika te investeren. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag in een artikel dat met medewerking van emerging  africa.nl tot stand kwam. In het voetspoor van Heineken, Unilever en Boskalis heeft een aantal kleinere bedrijven de weg al gevonden naar een werelddeel dat door velen nog als ‘verloren’ wordt beschouwd.

Lees meer...

Philips ziet grote kansen in Afrika

Afrika is vanwege de opkomende middenklasse een absolute groeimarkt voor Philips. Met een tweede Roadshow verkent het concern deze maanden de mogelijkheden op het continent. JJ van Dongen, hoofd Healthcare Afrika, toonde zich bij de start in Kaapstad uiterst optimistisch tegenover Emerging Africa.nl. ‘Met onze medische systemen en solar verlichting kunnen we in Afrika op grote schaal in een behoefte voorzien.’

 

Lees meer...

Nederlandse bedrijven in Afrika

Nederlandse bedrijven investeren en ondernemen steeds meer in Afrika. Vooral grote multinationals als Shell, Unilever en Heineken zijn al in veel landen actief en tonen zich zeer optimistisch over de groeipotentie op het continent. Intussen spelen Nederlandse ingenieurs, bouwers en baggeraars in op de grote vraag naar infrastructuur. Ook de agrarische sector in Afrika is steeds meer in beeld. Een overzicht.

Lees meer...

Pioniers scoren met Zuid-Afrikaans fruit

 

Twee Nederlanders begonnen dertien jaar geleden vanuit Zuid-Afrika fruit te exporteren, eerst naar Nederland, later wereldwijd. Inmiddels investeren de pioniers van SAFE op grote schaal in landbouwgronden in het zuiden van Afrika.

Lees meer...

Een guesthouse kopen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika runnen honderden Nederlanders een guesthouse, lodge, bed & breakfast of hotelletje. Met de sombere economische verwachtingen in Europa ziet de Nederlander Peter Bruil van makelaarskantoor Pam Golding Lodges & Guesthouses de komende tijd wel meer landgenoten met dat idee naar de Kaap komen.

Lees meer...

Funda van Afrika

Met zijn portal estata.co.za brengt Joris Kröner (41) het aanbod van huizen op golf-, wijn- en strand estates in Zuidelijk Afrika in kaart. Ook vastgoed-investeringen komen op deze 'Zuid-Afrikaanse funda' aan bod. 'Het bewustzijn van de mogelijkheden van het internet is in Zuid-Afrika nog niet zo ver ontwikkeld. Daarvan kun je als ondernemer hier gebruik maken.'

Lees meer...