EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Infrastructuur

Een van de redenen dat Afrika economisch is achtergebleven bij de rest van de wereld is de gebrekkige infrastructuur. Maar veelal met behulp van buitenlandse investeerders lijkt het continent aan een inhaalslag begonnen te zijn. In veel landen zijn grote infrastructuurprojecten gaande of staan die gepland. Te denken valt aan nieuwe wegen, spoorverbindingen, vliegvelden, elektricteitscentrales en havens.

Opdrachten voor Boskalis in Nigeria


De Koninklijke Boskalis heeft in Nigeria opdrachten ter waarde van 90 miljoen euro verworven. Het bedrijf uit Sliedrecht zal onder meer bagger- en landwinningswerkzaamheden verrichten voor de aanleg van een haventerminal voor de export van olie en gas in de Onne Port Oil & Gas Free Zone.

Lees meer...

Nieuwe opdracht voor BAM in Afrika

 BAM International, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, heeft een opdracht voor de verbetering van een vaarweg in Sierra Leone binnengehaald.  In een joint venture met het Zuid-Afrikaanse bouwconcern Stefanutti Stocks zal BAM 37 navigatiebakens en twee afmeerfaciliteiten in de Sierra Leone-rivier bij Pepel aanleggen. Met de opdracht is 16 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft voor BAM International is. De werkzaamheden zullen een klein jaar duren, verklaarde de onderneming.

Lees meer...

Nederlands waterproject in Durban

In Durban is met succes het Trenchless Technology Pilot Program gelanceerd. Het project draait om de introductie van een Nederlandse oplossing om oude drinkwaterleidingen op efficiënte en milieuvriendelijke wijze te vervangen. De Nederlandse overheid speelt via de ambassade een centrale rol in het programma.

Lees meer...