EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Telecom

Het gebrek aan goede vaste telefoonlijnen versnelde afgelopen jaren de opkomst van mobiele telefonie in Afrika. Aanvankelijk waren het vooral de Europese mobiele telefoonbedrijven die hierop insprongen, de afgelopen jaren investeerden echter vooral partijen uit het Midden Oosten (Zain), India (Bharti Airtel) en Zuid-Afrika (MTN, Vodacom) in de netwerken. Met de opkomst van mobiel internet maakt de sector zich op voor verdere groei komende jaren.

Nederlands fonds investeert in Centraal Afrika

De Nederlandse fund manager XSML heeft haar eerste investering gedaan in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Het fonds genaamd Central Africa SME Fund (CASF) investeerde in de lokale internetaanbieder Millenium Telecom dat betaalbaar en snel internet aan gaat bieden in de CAR.

Lees meer...

MTN blijft groeien in Afrika

MTN heeft afgelopen jaar goed geprofiteerd van de snelgroeiende Afrikaanse markt voor mobiele telefonie. De grootste aanbieder van mobiele telefonie in Afrika zag het aantal klanten met 22 procent groeien naar 141,6 miljoen. De totale omzet kwam uit op zo’n 12 miljard euro. Het aandeel van het Zuid-Afrikaanse bedrijf steeg met vijf procent na de presentatie van de jaarcijfers over 2010 op 9 maart.

Lees meer...