EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Retail

De Afrikaanse retailsector bestaat vooralsnog vooral uit informele markten. Maar in steeds meer landen schieten momenteel moderne supermarkten en shopping malls uit de grond om de groeiende middenklasse te bedienen. Vooral Zuid-Afrikaanse supermarktconcerns zoals Shoprite, Massmart, Mr Price en Woolworths timmeren op het continent aan de weg en hebben inmiddels in veel andere Afrikaanse landen vestigingen geopend. De verwachting is dat de investeringen in moderne supermarkten en winkelcentra komende jaren flink zullen toenemen.

Vlisco start productie in Nigeria

Vlisco breidt de activiteiten in Nigeria fors uit. Daartoe heeft de Helmondse stoffenmaker een deal gesloten met de Nigeriaanse regering. Het bedrijf dat in veel Afrikaanse landen kleurrijke stoffen verkoopt, produceert die nu voornamelijk nog in Helmond. Door de overeenkomst mag Vlisco nu ook in Nigeria gaan produceren.

Lees meer...

Wal Mart een stap verder in Afrika


Wal-Mart heeft van de Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteiten toestemming gekregen om Massmart over te nemen. De Amerikaanse retailreus deed vorig jaar een bod van 2,3 miljard dollar op 51 procent van de aandelen van de Zuid-Afrikaanse holding die onder meer Makro, Jumbo, Game en Builders Warehouse omvat.

Lees meer...

Wal-Mart op overnamepad in Afrika

De Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart heeft een officieel bod van 2,3 miljard dollar uitgebracht op 51 procent van de aandelen van de Zuid-Afrikaanse branchegenoot Massmart. Dat werd eind november bekend gemaakt door de twee partijen. Met Massmart hoopt de grootste retailer ter wereld toegang te krijgen tot de snelgroeiende Afrikaanse markt. Eerder bracht Wal-Mart een bod uit op alle aandelen van Massmart. Maar na hevige kritiek van de vakbonden lijkt de Zuid-Afrikaanse overheid daarvoor een stokje te hebben gestoken en Wal-Mart op andere gedachten te hebben gebracht.

Lees meer...