EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Groeiend toerisme levert Afrika bloeiende economie

Toerisme Kenya

De bijna twee miljard mensen die in 2020 in sloppenwijken wonen, vormen een groot potentieel aan consumenten. Voor bedrijven die hier kansen zien, vindt op 3 december een symposium plaats.
Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden, bijna de helft van hen woont in sloppenwijken.Dit aantal zal toenemen tot 60 procent in 2020. Deze miljardenbevolking in de sloppenwijken ontbeert energie, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, betaalbare huisvesting, werkgelegenheid, educatie en veiligheid.

Terwijl de economie in de meeste ontwikkelingslanden groeit, profiteren juist de armen daar niet van, zo bleek eerder al uit een rapport van Oxfam Novib. Maar juist bij die armen liggen veel kansen voor het bedrijfsleven.De bevolking in de sloppenwijken is immers niet alleen arm, het is ook een bron van talent en creativiteit en bovenal een potentieel aan consumenten. Een groeiend aantal bedrijven en organisaties ziet de problemen van sloppenwijkbewoners dan ook vooral als een uitgelezen kans voor duurzame businessstrategieën.Cordaid, Nyenrode Business Universiteit en AT Osborne sloegen de handen ineen en organiseren op 3 december het symposium 'Multiparty sustainable business innovation'.

Van 14.00 tot 20.00 op Nyenrode Business Universiteit in Breukelen krijgen bedrijven en overheidsinstellingen die geïnteresseerd zijn in innovatieve, cross-sectorale oplossingen voor Afrikaanse sloppenwijken, uitgebreid de kans hierover hun ideeën uit te wisselen met de voorlopers op dit gebied.
Managers op het gebied van Business Development, Innovatie, Strategie, CSR en HR bij internationaal georiënteerde bedrijven en overheidsinstellingen kunnen zich gratis aanmelden op de website van Cordaid.