EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Tuesday, Sep 17th

Vastgoed

Vanwege de economische groei en opkomst van een Afrikaanse middenklasse neemt ook de vraag naar moderne huisvesting, winkelcentra en bijvoorbeeld (sport)scholen toe. Dat biedt grote kansen en mogelijkheden voor zowel bouwers als projectontwikkelaars.

CBRE en Plan investeren in onderwijs Sierra Leone

CBRE, ‘s werelds grootste vastgoeddienstverlener en investment manager, gaat een samenwerkingsverband aan met Plan International als haar voornaamste corporate partner voor drie jaar om 135.000 kinderen en met name meisjes te kunnen faciliteren in onderwijs. Er is een investeringsprogramma van €7,4 miljoen mee gemoeid. CBRE heeft toegezegd om tenminste €850.000,= daarvan te kunnen ophalen door middel van corporate en werknemersdonaties. Hiermee kunnen studiebeurzen, betere schoolfaciliteiten, vakopleidingen voor vrouwelijke docenten en assistenten en ondersteuning voor kinderen met een beperking worden gerealiseerd op ongeveer 780 scholen in 5 regio’s in Sierra Leone. Het project wordt eveneens ondersteund door de Britse regering die heeft toegezegd de donaties te verveelvoudigen.

Lees meer...

Waterfront Kaapstad voor 1 miljard euro verkocht

Het Victoria & Albert Waterfront in Kaapstad komt weer in Zuid-Afrikanse handen. Een consortium van Growthpoint Properties en de Public Investment Corporation nemen de toeristische trekpleister in het oude havengebied voor ongeveer 1 miljard euro over van London & Regional Properties en Dubai World.

Lees meer...